Nieuw: Mensenwerk!

April 2017 verscheen bij Uitgeverij Coutinho de publicatie Mensenwerk- oriëntatie op werkvelden in het sociaal werk, onder redactie van John Bassant en Marianne Bassant-Hensen. In Mensenwerk b...

Activ-Ages generatiedagen

Al jaren ben ik aan het pionieren op het gebied van generaties verbinden. Ik adviseer organisaties in het sociaal domein die willen werken aan intergenerationele verbinding en samenwerking. In onze moderne samenleving dreigen generaties steeds meer uit elkaar te vallen, ieder apart in eigen hokjes, eigen instituties, eigen voorzieningen, eigen gebouwen. De betekenis die generaties voor elkaar kunnen hebben blijft zo buiten beeld. Waar de generaties elkaar kunnen ontmoeten in een stimulerende omgeving, brengen zij spontaan het goede in elkaar naar boven. Daar leren jong en oud van elkaar. Daar luisteren zij met aandacht naar elkaars verhalen. Daar ontstaat zorg voor elkaar. Niet omdat het moet, maar omdat mensen er plezier in hebben. 

Intergenerationeel ondernemerschap

Hoe creëer je zo'n stimulerende omgeving, die uitnodigt tot intergenerationele verbinding en samenwerking in de wijk, de school, de bibliotheek, de zorginstelling, de publieke ruimte? Als intergenerationeel ondernemer kun je hierbij het verschil maken. Als geen ander weet jij hoe je onvermoede, ongeziene en sluimerende krachten van verschillende generaties wakker kust en verbindt. Tijdens een ActivAges generatiedag leer je hoe dat werkt. Een ActivAges generatiedag is een broedplaats voor sociaal professionals en vrijwilligers die zich de kunde van het intergenerationeel ondernemerschap eigen willen maken en dit willen toepassen in hun eigen projecten en organisaties.

Broedplaatsen

De Activages generatiedagen zijn broedplaatsen voor intergenerationeel ondernemerschap in alle denkbare sectoren van de samenleving. Wij komen naar u toe en brengen u in uw eigen omgeving verder met uw eigen doelen. U brengt uw collega's, beoogde samenwerkingspartners en klanten van diverse leeftijden bij elkaar in een groep van maximaal 25 personen. Met behulp van onze creatieve en verdiepende aanpak ontwikkelen de deelnemers generatiebewustzijn. De parade der generaties doet hen beseffen dat we allen kind zijn van onze tijd. Ieder met zijn unieke eigenschappen en kwaliteiten. Van daaruit maken we de verbinding: de generaties staan op elkaars schouder. In intergenerationele ontwerpsessies voelen de deelnemers aan den lijve de kracht van samenwerking tussen de generaties. Aan het eind vande dag ligt er een basis voor een passend intergenerationeel business plan, waarmee u in de praktijk verder kunt, gedragen door de deelnemers van de generatiedag. 

Trainers: Kees Penninx (ActivAge) en Froukje Hajer (Kind, spel en ruimte).
Meer weten? Stuur een mail of bel; ga hiervoor naar de contactpagina.